Fremstilling

I en konkret designproces er en egentlig fast opdeling mellem idé- og fremstillingsfasen ikke mulig. Det vil også kunne ses ud af de 10 cases, du kan gå ind på gennem menuen til venstre. Idé og fremstilling glider sammen i løbet af en proces, hvor fremstillingsfasen afslører problemer eller afdækker valg, der skal træffes, før man kan gå videre.

I kunsthåndværkerens tilfælde kommer nye idéer naturligt til under udarbejdelsen af et værk (Hindsgavl), men også i industriel fremstilling er der ofte tale om en lang åben proces, hvor metoder og teknikker afprøves (Komplot). Fordelen ved at holde processen åben så længe som muligt er, at man kan være åben for de muligheder, der viser sig, og som kan medvirke til, at man finder andre og måske bedre løsninger end dem, man først havde forestillet sig.

Ofte bliver man først opmærksom på nødvendige tiltag efter en brugsperiode og må ændre på fx materialet undervejs (Panton stolen). De første tegninger og skitser kan se meget færdige ud – især efter computeren er blevet et almindeligt arbejdsredskab. Meget ofte er der dog langt fra skitser til det færdige produkt, som er afhængig af mange faktorer – herunder de praktiske, fysiske egenskaber og muligheder hos bl.a. redskaber, maskiner og materialer, som skal bruges til at fremstille produktet.